Verbindend opvoeden

Samenwerken met paarden geeft je de mogelijkheid om je bewust te worden van wat verbindend opvoeden is  en vooral om vanuit deze ervaringen jezelf  verder te gaan ontwikkelen, te komen tot verandering van patronen.
Je kan bij Lila Vita paarden vzw zowel terecht voor een individueel traject  als voor een groei traject in groep.

Je kan op elk moment instappen in het groei traject verbindend opvoeden. Het is er voor ouders, opvoeders, begeleiders in de kinderopvang, leerkrachten,… deze manier van opvoeden is geïnspireerd naar het voorbeeld van hoe paarden verbindend samen leven  en als gesproken taal wordt verbindende communicatie (NVC) aangereikt. Het verbindend opvoeden geeft een alternatief voor  straffen/belonen, heeft respect voor elk individu,  heeft oog voor zelfzorg, eigen ruimte, duidelijkheid , zachtheid, geeft innerlijke kracht,…  Een opvoeding waarin kinderen als persoon evenwichtig kunnen groeien en welke voor ouders overzicht enduidelijkheid geven bij de opvoeding en vanuit de verbinding positief versterkend werken. Voor mensen die interesse hebben is er nu reeds de mogelijkheid tot een  info momenten (zie knop om je in aan te melden), waarna vrijblijvend ingestapt kan worden in het traject van zes halve dagen of waarbij gekozen kan worden voor het volgen van 1 of meerdere thema’s apart.

De thema’s:

– Verbindend taalgebruik, empathie en motivatie

– Aandacht geven, doelen stellen en keuzes maken

– Samenwerken, samenleven

– Zelfzekerheid stimuleren

– Keuze vrijheid, zelfbeschikking, consequent zijn, overleg

Schrijf je in voor 1 of meerdere thema’s via de knop inschrijven !

Ouders, opvoeders, begeleiders, leerkrachten,… hebben ook de mogelijkheid om bij Lila Vita  het groei traject met een zelf samengestelde groep collega’s te starten . Data zijn dan in onderling overleg.